Mapa weba
HR GB
Modernizacija željeznica
Unutarnja plovidba
Cestovni promet
Zračni promet
Priprema projekata
Tehnička pomoć
Strukturni fondovi Strukturni fondovi

Prva konferencija o Instrumentu za povezivanje Europe u prometu (CEF)

Konferencija o Instrumentu za povezivanje Europe u prometu s naglaskom na implementaciji projekata održat će se 2. lipnja 2016. godine u Splitu. Ovo je prva od tri konferencije koje će se održati u 2016. godini.

Prva konferencija će okupiti sudionike koji su uključeni u upravljanje CEF projektima, kao što su trenutni i potencijalni korisnici, predstavnici Glavne uprave za mobilnost i promet (DG MOVE),  Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA) te predstavnici  Zajedničke pomoći za potporu projektima u europskim regijama (JASPERS), predstavnici ministarstava zemlja članica koji upravljaju CEF-om i drugi. Uz naglasak na implementaciju CEF projekata, raspravljat će se i o uspješnoj realizaciji te praćenju projekata.

Predstavnik Opće uprave za mobilnost i promet, Francois Bégeot predstavit će napredak i rezultate postignute od zatvaranja 1. CEF poziva za dostavu prijedloga. Predstavnik danskog Ministarstva prometa osvrnut će se na dosadašnja iskustva u upravljanju CEF prometnim projektima u Danskoj, a predstavnik slovenskog Ministarstva prometa osvrnut će se na iskustva u Sloveniji. Michal Ziliak, u ime INEA-e govorit će o zahtjevima i uvjetima za uspješnu implementaciju CEF prometnih projekata. Predstavnici Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture, te predstavnici Hrvatske kontrole zračne plovidbe pokazat će primjere uspješne projektne prijave na CEF i napredak u implementaciji projekta.

Početkom rujna u Rijeci će se održati druga konferencija koja će staviti naglasak na financiranje CEF projekata. Treća konferencija održat će se krajem godine u Zagrebu, a bit će spojena s info danima za 3. CEF poziv za dostavu prijedloga te će biti usmjerena na prijavu projekata.