Mapa weba
HR GB
Modernizacija željeznica
Unutarnja plovidba
Cestovni promet
Zračni promet
Priprema projekata
Tehnička pomoć
Strukturni fondovi Strukturni fondovi

Održan CEF Info dan i Radionica "Provedba projekta financiranih iz CEF-a"

U Zadru je održan CEF Info dan u organizaciji Uprave za EU fondove Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. U sklopu Info dana održana je i Radionica "Provedba projekata financiranih iz CEF-a" za potencijalne korisnike sredstava iz sektora prometa.
Događanje je organizirano u suradnji s predstavnicima Opće uprave Europske komisije za mobilnost i promet (DG MOVE) i Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA). Cilj događaja je bio informirati prihvatljive prijavitelje o mogućnostima financiranja projekata iz CEF Blending poziva, tzv. Poziva za kombiniranje sredstava.
Poziv je namijenjen sufinanciranju projekata od zajedničkog interesa u području prometa a omogućava kombiniranje bespovratnih sredstava dostupnih u okviru Instrumenta za povezivanje Europe sa različitim izvorima financiranja. Pritom je poseban naglasak kombiniranju javnih sredstava sa privatnim izvorima financiranja projekata. Poziv je otvoren od 8. veljače 2017. godine za sve države članice a ukupna alokacija sredstava iznosi 1 milijardu eura.