Mapa weba
HR GB
Modernizacija željeznica
Unutarnja plovidba
Cestovni promet
Zračni promet
Priprema projekata
Tehnička pomoć
Strukturni fondovi Strukturni fondovi

Ministar Oleg Butković obišao radove na vodičkoj obilaznici

VODICE - 12.07.2016.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima obišao je početak infrastrukturnih radova na izgradnji nove trase zaobilaznice Grada Vodica, koji se provode na državnoj cesti D8.

"Ovaj projekt značit će rasterećenje Vodica, rasterećenje državne ceste D8. Znamo kakve probleme imaju naši gradovi i općine uz more na postojećoj cesti D8 pogotovo u ljetnim mjesecima. Zadovoljan sam što su radovi krenuli, što smo konačno završili priču oko građevinskih dozvola, potrebne dokumentacije, žalbi, državne komisije, i od danas pa za šest mjeseci bit će gotovo pet kilometara nove ceste i sljedeću sezonu Vodice će dočekati rasterećenije. Puno će to olakšati život ljudima ovdje, ali i onima koji ovdje dolaze.". - izjavio je ministar Oleg Butković prilikom obilaska radova izgradnje vodičke zaobilaznice.

U obilasku radova uz ministra Olega Butkovića, te pomoćnike ministra Jadranku Fržop i Marija Madunića te direktora Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, nazočio je i župan Šibensko - kninske županije, Goran Pauk te vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev koja je izrazila zadovoljstvo što su započeti radovi započeti u okviru najvećeg i najznačajnijeg projekta iz područja cestovnoga prometa otkako je izgrađena državna cesta D8 pedesetih godina prošloga stoljeća.

"Od tada tom prometnicom prometuje tranzitni promet, ali i svi naši građani i gosti. Grad Vodice znatno se proširio, svake godine imamo sve veći broj gostiju i dolazaka, pa je zaobilaznica bila neophodna. Zahvaljujući podršci Hrvatskih cesta, ministarstva i Vlade u rekordnom je roku ishodovana građevinska dozvola.". - rekla je gradonačelnica Juričev Martinčev.

Dionica obilaznice Vodica ukupne je duljine 5.1 km sa spojnicom na postojeću državnu cestu D8, na koju se priključuje netom prije ulaska u poslovnu zonu "Vodice". Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Promet 2007 - 2013, uz sufinanciranje u iznosu 85% cijene Projekta, čija ukupna vrijednost iznosi 68.914.821,00 HRK, bez PDV-a, dok je rok dovršetka Projekta šest mjeseci.