Mapa weba
HR GB
Modernizacija željeznica
Unutarnja plovidba
Cestovni promet
Zračni promet
Priprema projekata
Tehnička pomoć
Strukturni fondovi Strukturni fondovi

Marko Lončarević novi pomoćnik ministra za prometnu infrastrukturu

Na dužnost pomoćnika ministra Uprave za prometnu infrastrukturu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u utorak će, 16. srpnja, nastupiti Marko Lončarević.

Na prošloj je sjednici Vlada dosadašnjeg pomoćnika ministra za prometnu infrastrukturu Olivera Kumrića razriješila na osobni zahtjev s 15. srpnjem. Gospodin Kumrić će narednih godinu dana boraviti u SAD-u, kao stipendista dvaju prestižnih američkih sveučilišta. Prvo će pohađati specijalistički studij na Harvard Kennedy School u Bostonu u području ekonomskih znanosti, a od jeseni kao Fulbrightov stipendista doktorski studij na prestižnom sveučilištu UC Berkeley u Kaliforniji također u području ekonomije i javno-privatnog partnerstva.

Marko Lončarević dolazi iz Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) gdje je bio član Upravnog odbor i vodio Sektor za investicije. Magistrirao je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu primjene Balanced Scorecarda-a u hrvatskim poduzećima, a doktorirao 2008. godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci na temu restrukturiranja Hrvatskih željeznica. Posjeduje bogato iskustvo u području restrukturiranja poduzeća u državnom i privatnom vlasništvu. Specijaliziran je za područje strateškog i investicijskog savjetovanja.

Od 2005. do 2010. godine radio je kao poslovni savjetnik za globalnu revizorsku i konzultantsku kuću KPMG. Od 2002. do 2005. godine bio je zaposlenik Končar Elektroindustrije d.d. gdje je sudjelovao u pripremi i operativnoj realizaciji proizvodnje niskopodnih tramvaja za Grad Zagreb. Kao partner u društvu Alfa analitika d.o.o. pružao je podršku investitorima pri pronalasku, analizi, pripremi i implementaciji složenih investicijskih projekata na području Europske unije te Središnje i Istočne Europe. Jedan od začetnika Internet portala invest-connection.com namijenjenog povezivanju investicijskih prilika s potencijalnim investitorima.

Jedan je od istraživača na projektu “Tercijarna logistika – glavni čimbenik uključivanja RH u europski gospodarski sustav”. Objavljivao je radove u znanstvenim časopisima s međunarodnom recenzijom.